Pitsos: Φεύγει μετά από 155 χρόνια από την Ελλάδα! Στην Τουρκία η παραγωγή

Μετά από παρουσία 155 ετών στην Ελλάδα, η PITSOS θα παράγεται πλέον στην Τουρκία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει, όπως τονίζει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Tο εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα που ανήκει πλέον στην Bosch Siemens Hausegerate (BSH).

Αρχικά, η γερμανική διοίκηση της BSH είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος θα έκλεινε στο τέλος του 2018. Οι πιέσεις όμως των εργαζομένων, των πολιτικών και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησαν την εταιρεία να αναθεωρήσει, επιδιώκοντας μια πιο ομαλή έξοδό της από την εγχώρια παραγωγή οικιακών συσκευών.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της BSH (PITSOS).

Στην επιστολή της ΠΟΕΜ αναφέρονται τα εξής:

«Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020.

Νεότερη Παλαιότερη